Що е креативност и имате ли нужда от нея?

креативност

Креативността я има у всеки един от нас.

Какво е да си креативен?

Това е ярко изразена способност на човека да реагира бързо на различните житейски неволи и да взема адекватни решения, които да потушават пожарите на нежеланите и неочаквани случки и да намират изход от сложните ситуации.

Главната разлика между обикновения човек и креативния-това е скоростта и честотата на генериране на решения. Битува мнението, че креативността е вродена способност, която ту я има, ту я няма. Но истината е, че това не е точно така.

Креативността я има у всеки един от нас. Всичко зависи от това, как я развиваме. Креативността намира своето отражение в идеите и реализацията на задачите.

Ако имате нужда от пари на заем за да покриете непредвидени разходи? Или имате два или повече кредита и искате да ги обедините? Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб ТУК!

Развитие на креативността

Преди да навлезем в дебрите на креативността, отговорете сами на себе си на един прост, но важен въпрос: А нужна ли ви е тази прословута креативност?

Ако за решаването на вашите задачи са нужни стандартни подходи и решения по класическия метод „като по учебник”, то затворете тази страница и си живейте живота спокойно. Ако обаче това ви е необходимо, постарайте се тогава да усвоите една истина: от четене на статии за креативност и истории на успеха, нищо не се променя.Така както досега сте вземали шаблонни решения, така и ще продължите.

За промяната са нужни тренировки, практика.Но трябва да се започне от малкото. И да се прави постоянно. Защото няма да се научите да генерирате идеи без ежедневни мозъчни атаки и раздвижване на сивото вещество. Ще бъде тежко. Но когато разкриете в себе си този истински потенциал, то тогава няма да имате нужда от наркотици, за да ви споходи нова идея.

Тренирайте креативността си

Всичко, което виждате, е почва за нови идеи. Освен политическите новини. Всички ваши действия-са идеи. Даже в случайната шега или в обикновен битов предмет, може да се крие гениална идея, която да ви донесе приказни резултати.

Обкръжение, преживявания и увлечения

Средата е много важна за разработването на идеите. Плувайте в басейн, пътувайте с метрото. Правете всичко, което ви дава възможност да обмисляте идеи.
Римляните са казвали, че истината е във виното. Креативността се намира в различията на мнения. Не е необходим голям екип, напротив-той само би попречил. Това може да е само един човек, който да сподели с вас своето мнение.

Затова си отговорете на следните въпроси:

  • Кое ми помага да съм по-креативен?-пространство, обкръжение или информационен поток.
  • Доколко задълбавате в ежедневните си задачи?
  • Колко ежедневни задачи решавате по креативен начин и необходимо ли ви е това?
  • Анализирате ли и тествате ли своите идеи?

И дерзайте!

Ако този материал беше интересен за вас, може да прочетете още в нашата секция „Любопитно”

2 коментара за “Що е креативност и имате ли нужда от нея?”

  1. Валентин Асенов

    Наистина ми помогна това благодаря!

  2. Аз съм креативена точно така както е описано😀.Благодаря ви❤!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.