Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 3 факта и 1 заблуда за бързите кредити!

3 факта и 1 заблуда за бързите кредити!

важно съощение

Бързите кредити са все по-търсени и за тях битуват различни схващания. Някои от тях са факти, някои -заблуди!

В последното десетилетие у нас се роди и се разви един бранш, който става все по-популярен и по-търсен от потребителите, а именно т.нар. „бързи” кредити. И въпреки, че все още има много „противници”, в последното тримесечие достигна връхната си точка, по обем на раздадени кредити.

И както във всеки бранш, който е нов и не толкова добре познат, битуват различни схващания за ползите, вредите, предимствата и недостатъците, като част от тях са факт, част от тях заблуда. За да можете да разделите едните от другите, ние от Izbiram.bg

подбрахме четирите най-разпространение твърдения и ще ви кажем каква е истината за тях.

1. Пари да няколко минути – факт!

Не случайно тези кредити се наричат „бързи”. Подаване на документите, разглеждането на искането и усвояването на парите става максимално бързо. Ако кандидатствате за кредит „без да ставате от компютъра” или през смартфона или таблета си , времето за разглеждане на искането ви е 15-20 минути. Ако се възползвате от кредит отпускан в офис, или у дома, бързината зависи най-вече от времето с което вие разполагате, за да отидете в офиса, или да ви посети консултант у дома, да попълните искането за кредит и след това да получите парите.

Бързите кредити са начин да имате пари тук и сега , когато ви възникне спешен разход.

2. Улеснена процедура – факт!

В сравнение с банковите кредити, процедурата по подаване на документите и разглеждане на искането е супер улеснена. Най-вече заради това, че се изисква само да попълните искането за кредит, без допълнителни документи.

Ако кандидатствате онлайн , въпросникът е направен в няколко стъпки и то така, че да не може да пропуснете да попълните важна информация. Това предпазва от забавяне във времето за разглеждане на кредита.

Когато кандидатствате в офис, или у дома, ще трябва копие на личната ви карта, което се прикачва към молбата за кредит. Искаме да ви обърнем внимание, че всички фирми за бързи кредити, са длъжни да се регистрират като „Администратор на лични данни”. Удостоверението трябва да е поставено на видно място в офиса или в сайта на компанията.

Освен, че процедурата е улеснена откъм документи, фирмите за бързи кредити взимат под внимание и доходите, които са ви в „сиво”, т.е. не се осигурявате на тях.

3. По-висока цена, в сравнение с банковите-факт!

Едно от основните неща, когато се заговори за „бързи” кредити, е тяхната цена и как тя е в ущърб на потребителя и едва ли не го заробва до живот.

Да, безспорно, цената на един такъв кредит е по-висока от тази на банковия, но тя е напълно съизмерима с бързината и лекотата на отпускане и усвояване. Защото, когато говорим за банков кредит, трябва да имате две неща: 1. изрядна кредитна история; 2. достатъчно време да набавите документите, да изчакате разглеждането на искането и да усвоите парите.

Така, че каквато и да е цената на „бързите” кредити, при спешна нужда от пари, а особено в комбинация с не дотам добра кредитна история, тя е съвсем приемлива.

Що се отнася да „заробването”, ако човек сам не си направи добре разчет на приходите и разходите, дори заем от приятел може да го вкара в дългова спирала.

За това ние съветваме всички, които ще теглят кредит, независимо дали от банка или от фирма за „бързи” кредити: „Преценете внимателно, дали парите са ви наистина важни и необходими в този момент и дали връщането на кредита е във възможностите ви.”

4. Всеки може да вземе „бърз” кредит- заблуда!

Това е най-голямата заблуда за тези кредити, към този момент. Да, наистина имаше един период, когато фирмите за бързи кредити отпускаха пари на всеки, който подаде заявление, независимо от доходите и кредитната история. Но в момента нещата не стоят така.

След като подадете искането си, от кредитния отдел правят проверка в НОИ ( Национален осигурителен институт) и ЦКР( Централен Кредитен Регистър). И ако по-голямата част от дохода, който сте декларирали, не е осигурителен, или пък кредитната ви история е много влошена, ви отказват кредита.

Много често, недоволни от отказа, кандидат-заемодателите започват да пишат неприятни коментари за отношението към тях. Истината е, че отказвайки на „лошите” клиенти, фирмата предпазва от една страна коректните платци, а от друга човека, който е кандидатствал, защото той не само няма да може да върне този кредит, но ще спре да погасява и останалите, което още повече ще влоши и без това лошите му финансови възможности.

Така, че не отричайте и не възхвалявайте бързите кредити, а пристъпете към тегленето им разумно и прецизно. А при спешна нужда от пари, сравнете условията
и кандидатствайте бързо, лесно и удобно, само с няколко клика.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *