Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 4 изключително важни неща за онлайн кредитите

4 изключително важни неща за онлайн кредитите

онлайн кредит

Бързите кредити онлайн стават все по-разпространени. Хората все по-често търсят заем „без да стават от компютъра“ или през мобилния си телефон

В днешното забързано ежедневие всеки търси начин да спести поне малка част от времето си. Един от начините е чрез използване на интернет – проверяваме и плащаме сметките си, търсим информация или сравняваме цени. А напоследък и теглим кредити по интернет. Допреди няколко години беше немислимо да попълним личните си данни и да поискаме кредит в интернет, но напоследък тази услуга е все по-търсена.

Тъй като онлайн кредитите са сравнително нова услуга, има четири много важни неща, които трябва да знаете за тях, за да можете да се възползвате максимално от лекотата и бързината на услугата.

1. Удобство и бързина

Все повече фирми за бързи кредити предлагат да вземете пари „без да ставате от компютъра” или през мобилния си телефон, да кандидатствате онлайн и да подпишете договор онлайн. Без да се налага да представяте служебна бележка за своите доходи, копие на лична карта и други документи. Това спестява време, не само защото не се налага да търсите офис на фирмата, в който да подадете документите, но и скъсява времето за получаване на парите.

2. Фирми предлагащи онлайн кредити

На пазара има два вида фирми, предлагащи кредити онлайн – такива, при които заемите са единствено и само онлайн, като: Смайл кредит, Вивус
, ММъни, Кредисимо. И такива, като КредиХелп, Фератум
, Вива кредит, Ай Еф Джи лизинг и Кеш кредит, където можете да кандидатствате както онлайн, така и в офис на фирмата.
Повече информация, за фирмите отпускащи кредити онлайн, можете да намерите в секция фирми.

3. Взимане и връщане на кредита

При фирмите предлагащи кредити онлайн усвояването и връщането на заема става по няколко начина: банков път, в брой на каса в офис на партньор или в брой на касите на Изи и Фаст пей. Проверете предварително начина по който ще получите парите, тъй като има фирми, които отпускат кредити само по банков път. И ако нямате банкова сметка или тя е запорирана, независимо, че другите условия на фирмата Ви устройват, трябва да се ориентирате към друг кредитор.

Що се отнася до плащането в брой трябва също да сте информирани дали фирмата изплаща чрез Изи пей, Фаст пей или в брой в офис, за да направите избор, както спрямо предпочитанията си, така и спрямо това дали услугата е достъпна в населеното място, в което живеете.

Ето основните начини, при различните фирми:

Смайл кредит – Изи пей/банков път; Вивус – Изи пей/банков път; ММъни – банков път/ офисите на „Вива кредит“/микросметка в ePay/ чрез куриер в дома на кредитополучателя; Кредисимо – Изи пей/ Фаст пей/ банков път; КредиХелп- банков път; Фератум – банкова сметка; Вива кредит – офис на фирмата/ офис на партньор на Вива кредит/банков път, Ай Еф Джи лизинг – банкова сметка/ пощенски запис; Кеш кредит- офис на фирмата/офис на партньор.

4. Допълнителни услуги към кредитите

Разнообразни са и допълнителните услуги, при онлайн кандидатстване:

• „Гаранция от фирма партньор” – Фератум и Кеш кредит. Таксата е разпределена във вноските, а при кредитите „До заплата” се плаща заедно с лихвата, на предварително избраната дата.

• Такса за бързо разглеждане на документите – Кредисимо и Вивус.бг . В зависимост от кредита е разпределена във вноските или се връща на определената дата.

• Смайл кредит предлага на клиентите си възможност да изберат между Сертификат за кредитен рейтинг или застраховка „Живот”. Таксата за услугата, в зависимост от кредита, е разпределена във вноските или се плаща заедно с лихвата, на предварително избраната дата.

• Поръчител физическо лице или банкова гаранция. Ако клиентът не може да ги осигури в рамките на посочения срок, той дължи „неустойка”, която е разпределена във вноските, а при кредитите с еднократна вноска се плаща на датата на падеж на кредита. Това са: ММъни, Вива кредит, КредиХелп.

Цената на допълнителната услуга/неустойка е включена в нашия Кредитен калкулатор.

Ако Ви трябва кредит и искате да се възползвате от услугата онлайн попълнете Кредитния калкулатор

на Izbiram.bg и разгледайте резултатите, а също така вижте най-добрите оферти

за онлайн кредит.


Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *