Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 4 ползи от това да сключите Медицинска застраховка при пътуване в чужбина!

4 ползи от това да сключите Медицинска застраховка при пътуване в чужбина!

пътуване, кола , семейство

Медицинската застраховка „Помощ при пътуване“ e жизнено необходим на всеки, който пътува в чужбина.

Застраховка пътуване в чужбина
е продукт, който е жизнено необходим на всеки, който пътува в чужбина, независимо дали за да гостува на роднини, да работи или да разгледа забележителностите на чужда държава. Но голяма част от хората, незапознати с ползите от нея, я пренебрегват докато не стане твърде късно.

По тази причина, ние от Izbiram.bg открихме 4 неоспорими предимства на застраховката, за да ви покажем, колко е важно да не я пропускате при следващото си пътуване.

1. Спестявате пари за лечение!

Все по-голяма част от хората пътуващи в чужбина се замислят какво би станало, ако претърпят злополука или внезапно се разболеят. Защото всички знаем, че здравеопазването по света не просто е скъпо, а е много по-скъпо от това у нас.

Един от вариантите е Европейска здравноосигурителна карта. Нейният основен недостатък е, че покрива лечението само до размера на натрупаните осигурителни вноски, а те при всички положения са доста по-ниски от средноевропейските. А и не винаги всички манипулации се покриват по нея.

Вторият, и далеч по-добър вариант, е Медицинска застраховка при пътуване в чужбина
. Ако имате сключена такава застраховка, застрахователната компания ще плати разходите по лечението, без значение от вида им, и вие няма да имате допълнителни грижи.

2. Осигурен асистънс към полицата!

Нещо, което е изключително важно, но което малко хора знаят е, че по тази застраховка, за разлика от всички останали застраховки, не се налага да представяте документи и да чакате да ви се възстановяват разходите, а застрахователната компания се разплаща директно със здравното заведение.

Какво имаме предвид? Ако имате Медицинска застраховка при пътуване в чужбина и си счупите крак това, което трябва да направите е да се обадите на телефоните изписани на гърба на полицата и от асистиращата компания ще ви насочат към най-близкото здравно заведение, в което да ви направят снимка, да ви гипсират и всички останали неща, свързани с лечението на злополуката.

След като приключи лечението ви там, вие не плащате нищо. Просто оставяте копие от полицата, а застрахователната компания плаща сметката ви за лечението направо на здравното заведение.

3. Високи лимити, ниски цени!

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина
в чужбина предлага много и най-разнообразни варианти на покритие на рискове, но това, което много хора не знаят е, че тя е с високи застрахователни лимити и ниски цени .

Какво имаме предвид? Тази застраховка може да бъде сключена с лимит от 30 000, 50 000, че дори и 100 000 евро. Това е с цел да можете, чрез нея да покрие лечението си, въпреки високите цени на медицинските услуги по света, а не да затънете в дългове до живот.

В същото време цената на полицата е много ниска, сравнена с всички останали застраховки на пазара. Знаете ли, че Медицинска застраховка за 10 дни и покритие от 50 000 евро ще ви струва само 16 лева? Сума съвсем минимална на фона на парите, които сте платили за екскурзията или почивката.

4. Годишна застраховка за хора, които често пътуват!

Много е важно да кажем, че застрахователните компании предлагат годишна застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”, която е удобна при многократни пътувания в рамките на една година. Тази полица я препоръчваме на всички, които често пътуват командировка, или обичат да прекарват отпуските и ваканциите в чужбина. Полицата покрива всички рискове, които са включени и в еднократната Медицинска застраховка, но с тази разлика, че цената й е още по- ниска.

Знаете ли, че Медицинска застраховка за многократни пътувания , за срок от една година и лимит на застраховката 30 000 евро ще ви струва само 50 лева годишно
?

За това – ако често пътувате, от една страна за да не тичате всеки път да си правите полица, а от друга за да спестите пари, ние от Izbiram.bg ви препоръчваме да си направите полица за многократни пътувания.

Сравнете цените на всички компании по Медицинска застраховка при пътуване в чужбина бързо или лесно ТУК.


Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *