Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 5 книги, които могат да ви направят богати

5 книги, които могат да ви направят богати

заглавия на книги

Искате ли да живее по-добре, да харчи повече и да не брои стотинките в края на месеца? Вижте кои 5 книги могат да ви направят по-богати.

Няма човек на този свят, които да не иска да живее по-добре, да харчи повече и да не брои стотинките в края на месеца. За някои това означава по-висока заплата, за други – финансова свобода, а за трети да са милионери.

Според най-богатите хора на планетата една от основните разлики между бедните и богатите е, че бедните имат големи телевизори, а богатите големи библиотеки. И ако се придържаме към тази максима, първата крачка е да четем книги.

За това днес ще ви насочим към 5 книги, които да прочетете и които могат да ви посочат пътя как да живеете по-добре, да постигнете финансова свобода, а защо не и да станете милионери.

1. „Мисли като милионер и ще станеш милионер”- Т. Харв Екър

Т. Харв Екър е собственик на компанията „Пийк Поутеншълс Трейнинг“, специализирана в провеждането на интензивни курсове по милионерско мислене, с над 250 000 хора, преминали курсовете на обучение.

В „Мисли като милионер и ще станеш милионер” той разказва за тайните на успеха си и за същността на неговия „интензивен курс по милионерско мислене”.

Основната цел на книга е да ви помогне да пробудите собственото си самосъзнание и то да започне да наблюдава вашите мисли и действия. Едва тогава ще разполагате с истински избор в настоящето, вместо да действате единствено въз основа на онова, за което са ви “програмирали” в миналото, т. е. досегашните ви утвърдени нагласи и представи за нещата.

2. „Защо този идиот е богат, а не аз?” – Робър Шемин

Книгата е Бестселър № 1 на „New York Times“, „Wall Street Journal“, „USA Today“.

Робърт Шемин, някога смятан за „последният, който би успял“, е мултимилионер и финансов гуру, който със своите книги и курсове помага на стотици хора реално да забогатеят, споделяйки подиума с Доналд Тръмп, Робърт Киосаки и Дейвид Бах.

Тази книга не ни учи, а ни отучва от старите навици, които ни държат като в капан. Според автора, за да станете милионери трябва да се отървете от всички вредни за вас, но понякога удобни за околните, представи за парите. Да се откопчите от всичко, което ви държи в примката „от заплата до заплата” и едва тогава ще разберете защо „този идиот – най-безотговорният, недисциплиниран и нехаен тип, когото съм срещал, стана милионер, а аз – който съм толкова старателен, трудолюбив, способен, едва си поемам дъх от работа и дългове“.

Прочетете още : Какво трябва да обясним на децата си за парите?

3. „Как да станеш милионер за 1 000 дни?” – Ниал Харбисън

Ниал Харбисън е напуснал училище на 17 години и по настояване на баща си „да усвои занаят” става готвач. Първоначално започва работа в кухните на различни нюйоркски ресторанти, но бързо се е прехвърля от обичайния ресторант на яхтите, където е готвил за Бил Гейтс, Парис Хилтън, U2. След като обиколил света и добил вкус за луксозния живот, през 2007 година Ниал започнал свой бизнес – сайт-самоучител за готвене.

Този бизнес се оказал неуспешен и той решава да стартира изграждането на „Simply Zesty”, маркетингова компания в социалните медии, която помагала на фирмите да създават видео кампании.

В книгата „Как да станеш милионер за 1 000 дни?” той включваща някои от най-важните уроци, които е научил – че трябва да избягваш общоприетите маршрути, че провалът не е просто провал, а само крачка към успеха, че никога не трябва да спираш да мечтаеш, че винаги трябва да обявяваш целите си публично и че за да успеете никога не трябва да се фокусирате само и единствено върху парите.

4. „Съседът ми трилионер”- Анди Боровиц

За нашата действителност думата трилионер звучи абсурдно и може би това е основната причина тя да не е популярна. Но ако прочетете книгата на Анди Боровиц понятието трилионер ще ви се изясни и вече няма да ви се струва толкова странно. В книгата ще намерите практични съвети за инвестициите, казани на език, който е ясен и лесен за разбиране. Ще научите основните термини на всеки брокер, ще получите съвети за дългосрочни инвестиции и ще разберете кои акции колко време да държите в портфейла си и защо.

5. „Четирите потока на парите” – Робър Киосаки

Робър Киосаки е автор, който е познат у нас най-вече с книгата си „Богат татко, беден татко”.

Киосаки е дете на уважаван, но беден хавайски държавен служител, но отраства в компанията на син на милионер, който му дава безценни уроци за живота и бизнеса. Самият той се е провалял многократно преди да стане един от най-богатите хора на планетата.

От „Четирите потока на парите” ще научите защо някои хора работят по-малко, печелят повече, плащат по-малко данъци и се чувстват финансово сигурни. Ще разберете каква е разликата между наемен работник, човек със свободна професия, притежател на собствен бизнес и инвеститор. И защо само инвеститорите са финансово свободни.

Тази книга е за вас, ако сте осъзнали, че „сигурната работа” едва ли ще ви направи богати и че сте готови да направите дълбоки професионални промени.

Приятно четене!

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *