Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 5 неща, които задължително трябва да знаете за бързите кредити!

5 неща, които задължително трябва да знаете за бързите кредити!

най-добра оферта

Имате спешна нужда от пари, но не знаете как да се ориентирате в многобройните оферти на пазара? Възползвайте се от нашите полезни съвети.

Имате спешна нужда от пари, но не знаете как да се ориентирате в многобройните оферти на пазара? Все по-често си задавате въпроса – кой е най-добрият бърз кредит? Няма универсален отговор на този въпрос, тъй като изгодния кредит за един може да не е най-доброто решение за друг. А и темата с най-добрия кредитор е деликатна. Това, че фирмата е малка или непозната за вас, не я прави по-малко надеждна и обратно.

Но има пет неща, които задължително трябва да проучите преди да изтеглите кредит, за да е най-добрият за вас:

Проучете внимателно условията на фирмата. Това е първото, която трябва да направите. За целта поискайте от кредитора формата за СЕФ(Стандартен Европейски Формуляр). В него са описани всички отпускани суми, срокове, такси и лихви.
Обърнете внимание на цената на „неустойката” или ”допълнителната услуга” към кредита. Тя може да е под формата на банкова гаранция, поръчител, застраховка живот, такса за домашно посещение и т.н. Това не е от съществено значение за вас. По-важното е, че с въвеждане на таван на ГПР от 50%, тя формира основната част от оскъпяването на кредита. Запомнете – поискайте да видите всички лихви, такси, неустойки, гаранции или допълнителни услуги, а не само лихвата!

Вижте най-добрите оферти за бърз кредит

Начин на кандидатстване и подписване на договора. Това е друго, което прави даден кредит най-добър за вас. Фирмите тук предлагат избор според желанията ви. Има такива, при които всичко е онлайн – попълване на искането, подписване на договора и общите условия. Но ако предпочитате да отидете в офис, или да ви посетят у дома, също имате избор.

Броя и честотата на погасителните вноски. Все по-голяма популярност добиват кредитите „до заплата”. Дали, обаче, това е кредита за вас, или ви устройва „класически” кредит на равни вноски, били те седмични, двуседмични или месечни, зависи от това каква е сумата, която искате да изтеглите, както и какви са възможностите Ви за връщането й.

Начин на получаване и връщане на парите. Разнообразието и тук е голямо – у дома, в офис на кредитора, по банков път, на касите на Easy Pay и др. Трябва да се информирате предварително за това, как се усвояват отпуснатите пари, тъй като при част от фирмите това става само по банков път. И ако вие нямате банкова сметка, или тя е запорирана, тогава трябва да изберете друга фирма, в която да кандидатствате.

Обърнете внимание на наказателните такси при просрочие. По-голяма част от клиентите ги пропускат, тъй като в момента на взимане не си представят, че няма да върнат кредита. Все пак е добре да сте информирани предварително, за да не се окажете неприятно изненадани, ако изпаднете в невъзможност да плащате вноските.

За да ви улесним ние от Izbiram.bg създадохме Калкулатор за бързи кредити , чрез който можете да разберете коя фирма предлага най-изгодния за вас заем, спрямо вашите изисквания. Просто трябва да отделите 1 минута от времето си, да отговорите на въпросите и след това да сравните условията.

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *