Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 6 Условия за кредитна карта, които трябва да знаете

6 Условия за кредитна карта, които трябва да знаете

Условия за кредитна карта

Ето 6 важни термини, които трябва да знаете, преди да кандидатствате онлайн за кредитна карта

Ако искате да кандидатствате онлайн за кредитна карта, трябва да сте чели информация в интернет, опитвайки се да разберете най-добрия избор за себе си. Колкото повече бихте чели, толкова повече бихте се сблъскали с финансови условия, които понякога се чувстват сложни за разбиране.

Истината е, че е много важно да разберете тези важни финансови условия. Защото, ако не знаете основите, може да пропуснете неща като ползи, допълнителни възнаграждения и допълнителни привилегии. Без подходящо познание може да стане малко стресиращо да поддържате кредитната си история.

Но не се безпокойте! Ето 6 важни термини, които трябва да знаете, преди да кандидатствате онлайн за кредитна карта:

  1. Гратисен период: Гратисният период е безлихвен период от време, който кредитодателят ви позволява между датата на транзакцията и датата на фактуриране, за да извършите плащането с кредитна карта. Стандартният гратисен период обикновено е 20-30 дни. Така че, трябва да проверите гратисния период, предлаган от заемодателя си, за да сте сигурни, че правите своевременни плащания с кредитни карти.
  2. Кредитен лимит: Кредитният лимит е максималната сума, която можете да заемете на карта. Можете да прекрачите кредитния си лимит с минимална сума в случай на извънредна ситуация, но тя идва с допълнителни такси и е изключително нежелателно да се направи. Така че, препоръчваме ви да сте сигурни, че оставате в рамките на кредитния лимит на картата си. Ако искате да можете да заемате повече пари, препоръчително е да кандидатствате за увеличаване на кредитния лимит на съществуващата си карта или да си направите друга кредитна карта с незабавно одобрение.
  3. Късно таксуване: Както подсказва името, такса закъснение се таксува, когато пропуснете плащането с кредитна карта. За да избегнете плащането на по-късна такса, трябва най-малкото да платите минималната дължима сума навреме. Също така, като рутинно, можете да настроите автоматизирани плащания с кредитни карти или да използвате напомняния за плащания, така че да не пропускате датите за плащане.
  4. Минимална сума: Това е сумата, която трябва да платите, за да не падне картата Ви. Минималната дължима сума не е фиксиран, но варира от един цикъл на плащане до друг. Това зависи от разходите Ви в платежния цикъл и обикновено представлява малка част от дължимата сума.
  5. Годишна такса: Както се казва в името, това е таксата, която трябва да плащате за правата на картата на годишна база. Картите обикновено имат минимална годишна такса, но таксата зависи и от вида функции, които те предлагат. Ако искате да спестите от таксата, можете да разгледате и някои карти, които са безплатни за цял живот и нямат годишна такса. Въпреки това ползите от всички карти са различни. Така че, когато кандидатствате онлайн за кредитна карта, не само трябва да проверявате дали има годишна такса, но също така трябва да проверите дали характеристиките, предлагани от картата, струват годишната такса, която ще плащате за нея.
  6. Трансфер на салдо: Това ви позволява да премествате неплатените дългове по кредитни карти от един заемодател до друг. Така че, когато търсите кредитна карта с най-добри оферти, не забравяйте да проверите дали ако предлага опция за прехвърляне на салдо или не, защото трансфер на кредитна карта може да бъде спасител в момент на нужда.

За да сравните бързо и лесно условията, по кредитни карта, използвайте нашия Калкулатор за кредитни карти.

Вижте нашето мнение кои са най-добрите оферти за кредитни карти в България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *