Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 7 навика, които ви пречат да станете богати!

7 навика, които ви пречат да станете богати!

навика, които ви пречат да станете богати!

Според Александър Шепс – руски екстрасенс и шоумен – има 7 навика, които не позволяват на хората да подобрят материалното си положение. Ето, кои са те.

Всеки иска да живее щастливо, богато и безгрижно и си мисли, че дава най-доброто от себе си, за да го постигне. Но знаете ли, че има навици, които ви дърпат назад?

Според Александър Шепс – руски екстрасенс и шоумен – има 7 навика, които не позволяват на хората да подобрят материалното си положение. Ето, кои са те:

1. Искате всичко на момента!

За да подобрите материалното си положение са нужни време и усилия. Но хората, които са бедни не искат нито да чакат, нито да работят усърдно. Запомнете – човек не може да забогатее, ако се страхува да работи и да положи повече усилие, ако бяга от риска и ако постоянно се притеснява да не сгреши.

2. Завиждате на другите!

Завистта разяжда човека отвътре, води до болести и пълна самота. Ако прекарвате голяма част от времето си завиждайки на чуждия успех, няма да подобрите материалното си положение, защото ще сте постоянно в лошо настроение и няма да можете да вървите към реализиране на плановете си.

3. Постоянно се оплаквате!

Ако постоянно се оплаквате от недостиг на пари или от това, колко сте нещастни, в съзнанието ви се изгражда негативна настройка, която ви води към проблеми и безпаричие.

Известно е, че думите и мислите се материализират и оплаквайки се от живота си, ставате още по-нещастни. Запомнете – парите не отиват при тези, които вечно хленчат.

4. Работите работа, която не харесвате!

Според Александър Шепс не можете да постигнете успех в дейност, която не ви носи радост и не ви интересува. За да привлечете парите трябва да се занимавате с нещо, което ви доставя удоволствие и ви носи радост. Само в този случай, и в никой друг, човек истински се стреми към висока заплата и може да забогатее.

5. Чакате идеалният момент!

Чакането е едно от основните занимания на хората, които не могат да постигнат просперитет. Те вечно чакат подходящото време и търсят причина да не реализират плановете си тук и сега! Хората свикнали да чакат мечтаят за собствен бизнес, който да ги направи богати, но така и не настъпва подходящият момент да го започнат. Истината е, че има само един подходящ момент и това е СЕГА!

6. Постоянно правите икономии!

Човек не трябва да е прахосник и да пилее парите си за безмислени материални неща. Но има неща, като здравето, образованието и децата от които категорично не бива да икономисвате. Освен това е важно да се избавите от навика винаги да купувате най-евтините стоки и да треперите за всяка стотинка, защото това ви пречи да привлечете парите към себе си.

7. Обичате да си губите времето!

Едно от най-трудните неща е да управляваме ефективно времето си и за това повечето хора се оставят времето да ги управлява. Парите със сигурност няма да се изсипят върху тях, защото безцелното пилеене на минути и часове води до загуби. Александър Шепс препоръчва да не губите времето си в празни занимания и да не отлагате това, което можете да свършите на момента.

Ако разпознахте в поведението си един или няколко от навиците водещи до бедност, започнете още днес да се отървавате от тях, за да може не просто да забогатеете, а да промените живота си към по-добро.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *