Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Внимание! 4 основателни причини да използвате електронно (онлайн) банкиране!

Внимание! 4 основателни причини да използвате електронно (онлайн) банкиране!

електронно (онлайн) банкиране

Електронното (онлайн) банкиране е средство за достъп в реално време до услугите на вашата банка, 24 часа в денонощието/ 7 дни в седмицата.

Ето, че дойде дългоочакваното лято и всеки започна да се оглежда за нови плажни дрешки, нов бански, нов фотоапарат или слънчеви очила, така необходими за предстоящата почивка у нас или в чужбина. Но в един момент изживяването може да бъде помрачено от битовизми, като предстояща вноска по кредит, плащане на тока и друг такива.

Има ли решение на този проблем? Да и то се нарича електронно (онлайн) банкиране.

Какво представлява услугата? Електронното (онлайн) банкиране е средство за достъп в реално време до услугите на вашата банка, без да се налага да ходите до клона, да търсите място за паркиране или да чакате на дълга опашка. Електронното (онлайн) банкиране ви позволява 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата да извършвате банкови преводи, като вноска по кредит или плащане на битови сметки. Да следите състоянието и движенията по вашата сметката и много други полезни неща за вашите пари. Електронното (онлайн) банкиране е достъпно през компютър, таблет и смартфон.

И ако това, което казахме до тук не е достатъчно за да ви убедим в удобството на услугата, ние от Izbiram.bg ще ви посочим 4 основателни причини
да започнете да го използвате още сега:

1. Удобство и достъпност

Случвало ли ви се е да сте били нощна смяна, или да сте празнували до зори с приятели, но да не можете да се приберете вкъщи и спокойно да си починете, защото се налага да отидете до банката, за да преведете вноската по кредита, лизинга или кредитната карта? Неприятно е нали? Ама няма как – трябва да се съобразите с работното време на клона до вас!

Губили ли сте ценно време, за да откриете в интернет най-удобния за вас банков клон, защото този, който сте използвали досега е закрит или преместен на друг адрес?

Пропилявали ли сте цялата си обедна почивка, за да търсите къде да паркирате колата пред банката, или да висите на дълга опашка, чакайки реда си за да внесете пари на каса?

Това са все реални ситуации, в които всеки един от нас е попадал поне веднъж. Сложете край на неудобствата, като започнете да използвате електронно (онлайн) банкиране.
още днес и правете всичко, което ви е необходимо във време и от място удобни за вас.

2. Ефективно управление на парите

Колко пъти този месец се замислихте, какви пари сте похарчили и какво ви е останало в дебитната или кредитната карта, и се налагаше или да гадаете по бележките от покупките (ако ги пазите защото участвате в лотарията на НАП или просто сте прибрани) или да търсите банкомат, на който да проверите наличността в картата си?

Сигурни ли сте, че когато ви потрябват пари ще имате достатъчна наличност, за да изтеглите?

Този проблем ще го решите лесно, чрез електронно (онлайн) банкиране
, защото, чрез него можете да виждате по всяко време на денонощието, от всяка точка на света, какви постъпления имате по сметката, какво сте похарчили и какво ви остава. Така не само ще спестите време и усилие да търсите банкомат за проверка, но и ще можете по-добре да управлявате бюджета си.

3. По-ниски такси

Както всяко нещо и използването на банкови услуги се заплаща, независимо дали теглите от банкомат или на каса, плащате кредит, откривате депозит или проследявате движението по сметката си с SMS. Затова не си мислете, че използването на електронното (онлайн) банкиране е безплатно.

Не, платено е. Но е много по-евтино отколкото всяка една от тези операции на каса или чрез банкомат, а и банките нямат такса за активиране на услугата.

4. Възможност за активни и пасивни права за достъп

Разбира се, не на всеки и не винаги му се налага да извършва реални банкови операции, като плащане на сметки, вноски по кредити и други подобни. Затова банките са дали възможност за активни и пасивни права при използване на електронното (онлайн) банкиране.

Пасивните права служат, като справка за всичко, което се случва с вашите банкови сметки. Използването им става само чрез потребителско име и парола. Чрез тях можете :

• Да проследявате движението по вашата сметка, като наличност, наредени преводи, получени суми;

• Да се информирате за натрупаните пари по депозит и/или спестовна сметка;

• Да проследявате кредитите си, като дата на отпускане, падеж на вноската, оставаща главница и др.

Активните права ви дават възможност в реално време да боравите с парите си. Използването им е чрез токен устройство, SMS авторизация или електронен подпис. Те ви дават възможност:

• Да прехвърляте пари от една ваша сметка в друга, например ако „заделяте” част от заплатата си в депозит; да платите кредита си, независимо дали е в същата или друга банка; да погасите сумата по кредитната си карта или да върнете заема на приятел.

• Да обменяте валута в реално време. Това е много полезно, ако ще пътувате или вече сте в чужбина;

• Да заявите банков продукт и услуга, като например кредит или кредитна карта, да откриете депозит и даже да сключите застраховка .

И за финал – не забравяйте, че няма нищо по-ценно от вашето време, а електронното (онлайн) банкиране е един от начините да го „харчите” разумно.

За да сравните условията на електронното (онлайн) банкиране на различните банки у нас, използвайте нашия Калкулатор.
Чрез него бързо, лесно и удобно, само с 1 клик, ще разберете какви са услугите, които можете да ползвате чрез него, какви са нивата на сигурност и лекотата при използване. Направете го сега.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *