Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да вземем кредит, без да затъваме в дългове?

Как да вземем кредит, без да затъваме в дългове?

мъж, жена, тайна

Много хора прибягват до кредит, за да се сдобият с нещо желаното и в това няма нищо лошо, стига кредитът да не се окаже прекалено тежко бреме.

Много хора прибягват до кредит, за да се сдобият с желаното жилище, телевизор, кола или нови мебели тук и сега. И в това няма нищо лошо, стига кредитът да не се окаже прекалено тежко бреме.

Днес, в рубриката ни с полезни съвети, ще ви подскажем как да вземете кредит, който ще ви е изгоден не само в момента на усвояване, но и във времето на връщане.

Премислете добре целта на кредита

Може би искате да карате нова кола, или да имате дом, като от списание, или да гледате най-модерния и високотехнологичен голям телевизор? Но дали наистина имате нужда от тези неща, точно в този момент, и най-важното можете ли да си ги позволите? Наистина ли е важно за вас да си подсигурите желаното в момента и то без да премислите, как ще ви се отрази това на портфейла ви в бъдеще?

Изтеглете кредит, само и единствено в случай, че наистина имате необходимост от това, което искате, точно в този момент.

Сравнете офертите на банките/фирмите за бързи кредити

Живеем във времена, когато информация е общодостъпна и е престъпление, срещу самите нас, да не проучим внимателно офертите и условията, преди да пристъпим към теглене на кредит. За ваше улеснение, ние от Izbiram.bg разработихме Калкулатори за банкови и бързи кредити, в които можете да сравните лихвите и да видите допълнителните такси и услуги по кредита.

След като се спрете на конкретен кредитор, не пестете усилията си, а посетете клон на банката или фирмата за бърз кредит,и разпитайте за всичко важно, като такси, документи, срокове.

Не кандидатствайте за кредит над възможностите си

В никакъв случай не се подлъгвайте от факта, че след като кредитът ви е одобрен, значи вие можете да си го позволите. Това не винаги е така. Да, банките изискват всички сметки и вноски по кредита да са около 60% от месечния ви доход, но дали издръжката на домакинството ви наистина е 40% от него? Дали случайно, начинът ви на живот не изисква по-голяма сума?

Направете за себе си разчет на всички разходи на домакинството – битови сметки, вноски по кредити и лизинги, транспорт, храна, дрехи, обувки, джобни, „авариен” фонд и чак тогава вземете решение, каква вноска ще ви е по силите. Трябва да знаете, че дори парите, които получавате на месец да са ви достатъчни, с новия кредит ще трябва да се откажете от нещо, или най-малкото да намалите разходите по някои от перата.

Изберете подходяща дата за вноска

Много е важно да съобразите датата на вноската е датата на заплата си и да си дадете още 4-5 дни толеранс. Това е важно в случай, че заплатата ви се забави или възникне друго непредвидено обстоятелство. Така ще сте сигурни, че ще платите навреме.

Ако теглите кредита от банка, в която ви превеждат заплатата или условие за отпускане е преводът й, то тогава попитайте за директен дебит. Така ще сте сигурни, че в момента в който парите постъпят по сметката ви, вие ще сте направили и вноската по кредита.

Ако имате въпроси, свързани с кредитите, можете да ни ги зададете във форума на сайта
, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Прочетете още полезни съвети ТУК. .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *