Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да изберете банка при нужда от кредит?

Как да изберете банка при нужда от кредит?

мъж, жена, тайна

У нас има 27 банки, които, в стремежа си да привлекат повече клиенти, предлагат все по-изгодни условия. Но как да намерите най-добрата за вас?

У нас има 27 банки, които, в стремежа си да привлекат повече клиенти, предлагат все по-изгодни условия. Но това по никакъв начин не улеснява клиентите, когато става въпрос за избор на банка, от която да изтеглят кредит.


Ако искаш най-добрия финансов продукт за нуждите си ние ще анализираме финансовото ти състояние и ще ти предложим най-доброто решение, специално за теб. Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб!

Въпроса, който най-често ни задават е „Как да избера най-добрата банка” . Лошата новина е, че няма категорично определение за „добра банка”, но пък добрата е, че има 4 лесни стъпки, чрез които можете да откриете най-добрата банка за вас.

Решете какъв кредит ви е необходим

Това е от съществено значение, защото ще ви помогне да проучите конкретните условия. Вида кредит най-лесно ще определите по целта му – закупуване на жилище, ремонт, текущи нужди или обединяване на задълженията. Ако търсите кредит за покупка на имот, в зависимост от сумата, можете да използвате жилищен или потребителски кредит, но имайте предвид, че много често банките предлагат по-изгодни условия по жилищните, отколкото по потребителските си кредити. Ако искате да обедините няколко кредита в един, за да плащате една и при това по-ниска вноска, банките предлагат специален продукт за обединяване на задълженията.

Използвайте
нашия Калкулатор
, за да сравните условията на различните банки

Като първа стъпка на своето проучване ви препоръчваме да използвате Калкулатора за потребителски и жилищни кредити . Там можете да сравните условията по крайна цена на кредита, по лихва и по размер на месечната вноска. Зависи, кое е важно за вас.

Проучете всички условия по кредита

Тъй като понятието лихва е добре познато на всички, най-честата грешка е да се търси най-добрата оферта, като се гледа само размера на лихвата. Грешка е по две причини. На първо място, ако лихвата е плаваща тя ще да се променя два пъти годишно, при промяна от страна на БНБ на базовия лихвен процент. Промяната рядко ще е във ваша полза. На второ място това, което наистина определя дали един кредит е по-изгоден от друг, е крайната цена, а в нея влизат и различните видове такси, застраховки и допълнителни услуги. Затова може да се окаже, че кредит с лихва в размер на 9% е по-изгоден от такъв с лихва 8,5%.

Посетете банката, която сте избрали и разговаряйте с кредитен консултант

След като сте направили своето предварително онлайн проучване , отделете време и посетете офис на банката на която сте се спрели и поискайте да разговаряте с техен консултант. Препоръчваме ви да се подготвите предварително с въпроси, които са наистина важни. Например: какъв е размера на месечната вноска, спрямо доходите и разходите, които имате( банките имат твърда политика по този показател); какви документи ще се ви необходими; в кои случаи може да се изиска поръчител; какъв е срока за разглеждане на искането за кредит; колко време, след като банката е одобрила кредита, ще можете да вземете парите; нужно ли е да усвоявате цялата сума наведнъж; можете ли да плащате вноските с директен дебит и т.н.

Ако имате въпроси, свързани с банковите кредити, можете да ни ги зададете във форума на сайта
, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *