мъж, жена, тайна
Ако сте собственик на автомобил и искате да го защитите допълнително, чрез застраховка Каско, трябва да сте наясно с каква сума от личния си бюджет трябва да се разделите. Независимо от цената на автомобила, въпроса, който най-често ни задават клиентите е „Как да намаля цената на застраховка Каско?”.

Напоследък застрахователите буквално се надпреварват да дават все по-атрактивни цени по тази застраховка. Освен това извадиха на пазара цяла гама бонуси и отстъпки, ако се застраховате при тях. Днес ще ви кажем в какви ситуации, какви отстъпки можете да очаквате:

• При плащане на цялата застрахователна премия наведнъж, а не разсрочено, получавате отстъпка между 5% и 10%;
• Полицата ще ви струва с 10% по-малко, ако сте нов клиент на застрахователната компания;
• Ако сте лоялни на застрахователя и подновявате полицата си, ще получите между 5 и 10% отстъпка от цената;
• Ако вече имате сключена застраховка "Гражданска отговорност" в дадена компания, това ви гарантира отстъпка по Каско от порядъка на 5 до 10% от цената;
• Ако сте внимателен шофьор и през последната една или повече години не сте имали щети, отстъпката ви, най-често, е в размер на 10%. Колкото повече години подновявате полицата без щети, толкова по-голяма може да стане отстъпката за вас;
• Ако изберете полица с „авансов бонус” ще платите само 80% от цената на застраховката, при сключване на договора. Важно да знаете, че в случай на щета, за да получите дължимото обезщетение, трябва да внесете отстъпената ви в началото сума. Но, ако успеете да докажете, например с протокол от КАТ, че щетата не е била по ваша вина, то тогава не дължите авансовия бонус;
• Ако застраховате повече от един автомобил на ваше име, също ще получите отстъпка от цената на застраховката.

Внимание! Максималният размер на официалните отстъпки на застрахователя е до 35% и зависи само и единствено от политиката на компанията.

Само с 3 лесни стъпки можете да сравните условията на различните застрахователните компании и да заявите своята застраховка Каско , като натиснете ТУК .

Ако имате въпрос свързан със застраховките Каско и Гражданска отговорност , можете да ни го зададете във форума на сайта , или на e-mail: info@izbiram.bg.


Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Сподели този пост

Остави коментар

Image CAPTCHA
Използвайте символи на латиница, от значение са големите и малките букви.

Наръчник с безценни съвети за личните финанси