Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как лесно да управляваме бюджета си, дори когато сме на почивка?

Как лесно да управляваме бюджета си, дори когато сме на почивка?

бюджет, почивка

Вижте най-лесните и достъпни мобилни приложения за управление на личните финанси

Управлението на бюджета е начинание, което за повечето хора е изключително трудно и досадно. Според проучване на GFK само един от десет българи следят внимателно всичките си разходи. Според същото проучване, обаче, половината от анкетираните искат да научат повече за това как да управляват личните си финанси.

Ако и Вие сте от тези, които искат да се научат да управляват успешно бюджета си, имаме добра новина за Вас. С развитието на технологиите планирането на разходите и спестяванията вече не е досадно седене с часове и пресмятане на цифри. Вече има достатъчно приложения, които да използваме на мобилните си устройства.

Избрахме за Вас, едни от най-лесните и достъпни приложения, в зависимост от целта, която си поставяте.

Ако искате да управлявате ефективно и лесно финансите си използвайте приложението Mint. Това е едно от най-лесните и достъпни приложения в интернет. Чрез него събирате на едно място информацията за всичките си сметки и можете лесно да проследите колко харчите. Освен това приложението дава възможност да поставите различни финансови цели – от вноски по кредити до спестявания. Има опция за известяване за предстоящи плащания. Мотото на Mint е „ Работите здраво за парите си. За щастие не се налага да работите здраво и за управлението им”. Приложението е достъпно за iOS, Android и Windows.

Прочетете още: „Как да предпазим парите си в интернет?”

Ако искате лесно да организирате месечните си плащания можете да използвате приложението Check. То Ви позволява на едно място да съберете информацията за всичките си спестовни и инвестиционни сметки и лесно да се ориентирате в морето от числа. Чрез Check можете да обвържете дадена сметка с повтарящи се плащания, като вноска по кредит, плащания по кредитна карта, комунални плащания, вноски за застраховки и т.н. Едно от основните предимства на приложението е, че след като обвържете задълженията си със сметката, можете бързо и лесно да правите плащанията, без да се налага да посещавате десетки сайтове. И за да Ви е още по-лесно можете да автоматизирате процеса и да оставите приложението да се грижи за тях. Приложението е налично за Android, iPhone, Windows Phone, както и онлайн.

Ако Ви е трудно да организирате бюджета си по време на пътувания в командировка или на почивка, изберете приложението Expensify. Виртуалният счетоводител сканира касовите бележки и пресмята автоматично всички приходи и разходи и Ви информира за баланса. Единственото, което трябва да направите е да въвеждате редовна информация за получените или похарчени пари. Приложението е налично за Android, iOS, Windows Phone,както и за притежателите на iPhone, iPad.

Ако пазарувате редовно в интернет изберете приложението PayPal. Чрез него можете да се разплащате лесно и бързо във всички сайтове, без да се притеснявате за сигурността на парите си. Виртуалната PayPal сметка се захранва с пари от кредитната Ви карта. През нея можете да прехвърлите и пари на приятел. Приложението е достъпно за iOS, Android и Windows.


Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *