Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Мога ли да намаля лихвата по кредита си?

Мога ли да намаля лихвата по кредита си?

черна дъска, жена, въпроси

Въпреки, че в последната година, година и половина лихвите по кредитите паднаха значително, темата за това как да ги намалим още е водеща за хората

Почти няма човек, който да няма потребителски кредит или да не му предстои да изтегли такъв. И въпреки, че в последната година, година и половина лихвите по тях паднаха значително, темата за това как да ги намалим още е водеща за хората. Основният въпрос, който ни задават потребителите на сайта, когато се консултират с нас за предстоящ кредит, е „ Мога ли да намаля лихвата по кредита, така, че да не ми излезе скъпо?” . Отговорът на въпроса е „Да, можете” . Как? Вариантите са няколко:

Кандидатствайте за кредит в банката, в която Ви превеждат заплатата.

Това винаги е първото, което съветваме потребителите си. Ако години наред, независимо дали сте работили само на едно място или сте сменили няколко работни места, получавате заплатата си в една и съща банка, там вече имат история за вас. Наясно са какви са доходите Ви, на кое число ги получаване и как разполагате с тях. Така, че винаги ще ви предложат по-изгодна лихва, като дългогодишен клиент.

Прехвърлете заплатата си за получаване в банката, от която ще теглите кредит.

Банката винаги дава по-ниска лихва, ако има някаква гаранция за връщане на парите. Така, че ако вие гарантирате с бъдещите си вземания, че ще върнете кредита, банката ще намали лихвения процент.

Абонирайте се за допълнителни банкови услуги.

Винаги, когато използваме комплексна услуга си гарантираме намаляване на цената, независимо дали се отнася за кредит, мобилен оператор или химическото чистене. Така, че ако се абонирате за допълнителна услуга към банката – плащане на битови сметки, застраховка, електронно банкиране и др., не само ще спестите от лихвата, а и ще имате комфорта да не мислите за сроковете за плащане на битовите сметки, например.

Поддържайте кредитната си история добра.

Кредитната история в много важна за банката, независимо от парите, които имате като месечен приход. Защото в зависимост от нея, банката ще определи размера на лихвата. Може би сте засичали, че в много банки лихвата варира, например м/у 5,45 и 8,32%. И дали вашият кредит ще е с 5% или със 7% лихва зависи основно от кредитната ви история.

Следете промоциите.

Тази препоръка е особено актуална, ако няма да теглите кредит от банката, в която получавате заплатата си. Когато става въпрос за потребителските кредити, при повечето банки промоционалната лихва е за целия период, Така, че ако кандидатствате в срока на промоцията ще имате по-малка лихва, от там и по-малък разход по кредита.

Ако Ви предстои да теглите кредит, сравнете условията на банките чрез нашия Калкулатор за потребителски и жилищни кредити .

Ако и вие имате въпрос свързан е кредитите, можете да ни го зададете във форума, или на e-mail: info@izbiram.bg.


Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *