Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Мога ли да увелича лихвата по срочния си депозит?

Мога ли да увелича лихвата по срочния си депозит?

жена, черна дъска, въпрос

Въпреки, че през 2015 година лихвите по срочните депозитите намаляха значително, те си остават един от най-предпочитаните начини за спестяване

Въпреки, че през 2015 година лихвите по срочните депозитите намаляха значително, те си остават един от най-предпочитаните начини за спестяване.

И ако когато говорим за кредити, хората търсят начин да намалят лихвата, то когато става въпрос за депозитите основният въпрос, който изключително много интересува потребителите на Izbiram.bg е „Мога ли да получавам по-висока доходност по срочния си депозит?”
. Отговорът е „Да, при определени условия”.
Ето кои са те:

Проверете предварително лихвите на различните банки.

Не е задължително да използвате една и съща банка за всички свои операции. Така, че преди да пристъпите към влагане на парите които имате, сравнете условията по срочните депозити на банките. Можете да го направите бързо и лесно, като използвате нашия го Калкулатор за срочни депозити и спестовни влогове .

Изберете депозит с по-дълъг срок.

Ако искате да имате по-висока доходност за парите си, винаги избирайте дълги срокове – от 6 месеца нагоре. Например – при депозитите със срок 6 месец най-високата лихва е 1, 25%, на тези със срок 12 месеца – 1,60%, а при депозитите със срок над 12 месеца годишната лихва може да стигне до 5%. Значителна разлика, нали?

Изберете депозит с увеличаваща се лихва.

Всяка банка има разнообразие от банкови депозити, като една от възможностите е лихвата да се увеличава с времето. Разбира се, за целта трябва да държите парите си там поне 12 месеца. Но имайте предвид, че при тези депозити банките имат и допълнителни изисквания, така, че проучете предварително условията.

Не теглете депозита преди падежната дата.

Това е изключително важно, защото в противен случаи банката ще ви даде минимална лихва от 0,01%. Ако мислите, че може да ви се наложи да ползвате част от парите, но в същото време искате да се възползвате от по-дълъг срок, то предварително проверете дали имате право да теглите преди падеж и до каква сума.

Ако и вие имате въпрос свързан е депозитите, можете да но го зададете във форума, или на e-mail: info@izbiram.bg.


Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *