Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Мога ли срещу 20 лева годишно да защитя дома си?

Мога ли срещу 20 лева годишно да защитя дома си?

жена, черна дъска, въпрос

Пожари, бури, урагани, наводнения, стихии- природата е непредсказуема и може с един замах да разруши всичко. Разберете как да предпазите дома си.

Пожари, бури, урагани, наводнения, стихии. Природата е непредсказуема и може с един замах да разруши всичко, което сме градили години наред и дори да ни остави без покрив над главата. А най-лошо е, че най-вероятно няма да имаме достатъчно пари, за да ремонтираме или построим наново дома си.

Застраховката на дома не е толкова популярна сред потребителите, но все повече хора с не високи финансови възможности се замислят за ползите от сключването й. И от там идва и основния въпрос „Мога ли срещу малка сума да застраховам дома си?” . Радваме се, че отново можем да отговорим с „ДА” .

Много голяма част от застрахователните компании предлагат пакетни застраховки за домашно имущество, т. нар. застраховка срещу „Първи риск” за премия от 20, 30 или 50 лева. Но искаме да ви обърнем внимание, какви са особеностите на тази застраховка:

• Застраховката ви защитава едновременно за няколко риска (в пакет) за недвижимо и/или недвижимо имущество.

• Застрахователните суми са по-ниски от пазарните цени на имуществото ви и са предварително определени от застрахователните компании. Важно е да знаете, че при вече избран пакет застрахователните суми не подлежат на промяна.

• Пакетните полици имат различни нива на покритие. Базовият пакет е само за основните рискове пожар, бедствия и аварии и затова е с най-ниски застрахователни суми, най-малък брой покрити рискове и съответно с най-ниска цена.

• При възникване на щета по тази застраховка, се изплащат обезщетения до лимита на отговорност. Какво е лимит на отговорност? Това е общата сума, до която Застрахователят ще плати, независимо от това колко отделни застрахователни събития могат да настъпят. Лимитът на отговорност не може да надвишава Застрахователната сума на договора.

• За пълна защита на дома ви, застрахователните компании предлагат и допълнителни рискове към базовия пакет:

-Земетресение;

-Кражба чрез взлом;

-Гражданска отговорност към трети лица, която покрива щети причинени от вас на съседите .

За да предпазите вашия дом при кражба, пожар, наводнения, бури, градушки и други непредвидени обстоятелства, изчислете бързо и лесно своята застраховка за дома в нашия Калкулатор за домашно имущество.

Ако и вие имате въпрос свързан със застраховка на дома, можете да ни го зададете във форума на сайта, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *