Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Онлайн кредитите – колко са бързи в действителност? Вижте ситуацията през 2019г.!

Онлайн кредитите – колко са бързи в действителност? Вижте ситуацията през 2019г.!

Онлайн кредитите – колко са бързи в действителност? Вижте ситуацията през 2019г.!

Бързи ли са наистина бързите кредити в България и къде може най-бързо да получите пари

На всеки от нас поне веднъж в живота се е случвало да има спешна нужда от пари. Без значение дали става въпрос за авария, плащане на сметки или други непредвидени разходи, парите ви трябват буквално НА МОМЕНТА.

И докато банковите кредити изискват попълването на множество документи и повече време, а близките ви не винаги могат да помогнат, винаги можете да се обърнете към бързите потребителски кредити.

Заради лекотата на отпускане и бързината, която предлагат, размерът на изтеглените бързи кредити расте с всяка изминала година. Големите компании в бизнеса се затвърждават като предлагащи разнообразни продукти, развиват се и подобряват услугата си. Отношенията на доверие между тях и потребителите се затвърждават.

Но доколко са бързи „бързите кредити“ и къде можете да получите най-скоростно обслужване, ако имате спешна нужда от пари?

През 2017 и 2018 година направихме проучвания, чиято основна цел беше да проверят времето за отпускане на бърз кредит: „Бързи ли са наистина бързите кредити?“ (виж резултатите от 2017г. ТУК. и 2018г. ТУК). С тези изследвания искахме да разберем коя компания, предлагаща бързи онлайн кредити в България, може да отговори най-бързо на клиент, когато става въпрос за СПЕШНИ пари.


Ние, от екипа на Izbiram.bg, решихме да проведем независимо пазарно проучване за трета поредна година свързана със скоростта на отпускане на бързите кредити и ще продължаваме да го правим, защото държим на доверието на всички наши клиенти. През месеците април и май 2019 г.. измерихме бързината – от момента на подаване на необходимите данни от клиента, до получаване на окончателен отговор от компанията. С него ще намерим отговор на въпроса – „Бързи ли са наистина онлайн кредитите?“

Нашата цел през последните няколко години е да информираме своите читатели за най-подходящите и изгодни финансови продукти на пазара. Правим го с идеята да създадем общество от финансово грамотни и независими хора, които знаят как да управляват финансите си и могат да реагират адекватно при нужда. Искаме да проверим какво се предлага на потребителя, колко адекватни са съобщенията към него от страна на кредитиращите компании, за да не остава заблуден и да го насочим къде да получи това , което търси.

Какво представлява проучването?

В тазгодишното ни проучване се включиха най-известните компании, предлагащи бързи онлайн кредити и отговарящи на следните условия:

 • Фирмата предлага кандидатстване онлайн;
 • Процедурата по кандидатстване е изцяло онлайн, без да Ви се налага да ходите до офис, да бъдете посетен от консултант или да предоставяте документи на хартиен носител;
 • Процедурата отнема по-малко от час – Искаме да проверим до колко са верни рекламните съобщения на компаниите, като „одобрение на момента“, „светкавично одобрение“, „одобрение за една минута“ , „одобрение до 6 минути“ и други подобни.

Участниците в проучването са хора, отговарящи на следния профил:

 • Възраст: 30-45 години;<.li>
 • Доход: Над 1 000 лв.;
 • Безпроблемна кредитна история.

Това е идеалният клиентски профил за кредитиращите компании и при тях кандидатстването и одобрението би трябвало да бъде максимално бързо. Сумата, за която кандидатствахме, беше една от най-малките възможни: 300 лв. за 30 дни. За компаниите, които не предлагаха тази комбинация от сума и срок, кандидатствахме за най-малката възможна сума. Възползвахме се от най-бързата възможна услуга, която компаниите предлагат. Това включваше избора на допълнителни услуги като:

 • Експресно разглеждане на кредита;
 • Неустойки за ползване на бърз кредит без поръчители;
 • Гаранция за ползване на кредит без поръчители.

На какви въпроси отговаря проучването?

При създаване на това проучване търсим отговори на следните въпроси:

 • Какво е времето от натискане на бутона „Кандидатствай“, до обаждане от оператор за евентуална, допълнителна информация? (ако при съответната компания има такова обаждане). Не се отчита времето, необходимо на клиента да попълни данните си в профила.
 • Какво е времето от натискане на бутона „Кандидатствай“, до окончателен отговор от фирмата?
 • Къде процесът е изцяло автоматизиран и къде има нужда от допълнително свързване с оператор? Когато процесът е автоматизиран, компанията може да обработва заявки от своите клиенти и през уикенда или празниците.
 • Може ли да се кандидатства с други канали: Facebook, Viber, Messenger?

При кандидатстване, имахме предвид някои фактори, които могат да забавят самия процес. Такива са например:

 • Какъв е пътя на клиента и колко удобно е направен за него процесът. Има ли стъпки или объркващи послания, които го натоварват.
 • Забавяне при получаването на SMS/e-mail поради причини, независещи от кредитора.

ЕТО И КОИ СА НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ ЗА 2019!

Дигитално_обслужване_бързи_кредити_таблица

На база резултатите от нашето проучване установяваме, че за трета поредна година Кеш Кредит са фаворити в това отношение, кандидатстването става бързо, а одобрението е в обещаното от тях време до 6 минути. Процесът е удобен, без да е объркващ за клиента. Едновременно с това Компанията гарантира максимална защита на личните данни, като са включени всички стъпки за идентификация на клиента. Кеш Кредит отговарят и на условията за наличие на допълнителни канали за кандидатстване. Клиентите на фирмата могат да кандидатстват за кредит и през Viber и Facebook.


В допълнение на първото място на Кеш Кредит, искаме до отличим и още:

 • CreDirect и NetCredit – за второ и трето най-бързо време за одобрение на кредит!
 • MiniZaem и Vivus– за лесен и приятен процес на кандидатстване.
 • Credissimo – за любезност от страна на служителите

Надяваме се нашето проучване да Ви е било от полза отново и във ваша полза. Очаквайте още много полезна информация свързана не само с кредитите, но и с продуктите в областта на застраховането и пенсионното осигуряване.

Научете повече и за нашата образователна кампания: Бързите кредити – отговори на важните въпроси. В нея всеки ще може да намери отговор на всички свои въпроси, свързани с бързите кредити!

Помогни на българските финансови институции да подобрят обслужването си, като им дадеш обратна връзка с новата ни рейтингова система! Кажи ни какво мислиш за своята кредитираща институция и дай своята оценка! Избери фирма от списъка и гласувай и коментирай!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *