Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 3 важни причини да се осигурявате в доброволен пенсионен фонд!

3 важни причини да се осигурявате в доброволен пенсионен фонд!

пенсиониране, доброволен фонд

Какво можете да направите, за да се погрижите за своето утре?

Всеки иска да може да разчита на приличен доход след като се пенсионира, за да живее спокойно и достойно и за всеки е възможно да го постигне. За целта трябва да предприемете необходимите действия още днес – не утре, не вдругиден, а днес.

Какво можете да направите, за да се погрижите за своето утре. Нещата не са едно и две, но един от най-лесните и достъпни начини за всеки е Доброволно пенсионно осигуряване.

За да ви докажем предимствата му, ние от Izbiram.bg открихме три основателни причини да започнете да се осигурявате в Доброволен пенсионен фонд.

1. По-голяма пенсия!

Всеки, които работи ежемесечно се осигурява във фонд „Пенсия”. Но дали тази вноска ще е достатъчна за да поддържате стандарта си на живот и след като се пенсионирате? В повечето случаи отговора на този въпрос е „не”.

Всеки ден сме свидетели как хора работили достойно през целия си живот са обречени или да работят до края на дните си, за да поддържат един нормален стандарт, или да живеят с минимум средства, именно защото са разчитали само на „държавната” пенсия.

Ако те, които са се осигурявали в други времена при друг пенсионен модел нямат избор, то днешната променена ситуация ви дава възможност да избегнете подобна ситуация. Това може да стане лесно и бързо, като започнете да заделяте част от месечните си приходи в Доброволен пенсионен фонд. Така ще можете да продължите да поддържате един нормален стандарт на живот и след пенсиониране и да се оттеглите от активна работа, когато му дойде времето.

2.По-висока доходност за спестяванията ви!

Много голяма част от хората искат да се погрижат за себе си, но се въздържат от традиционното спестяване в банката, тъй като в последните години лихвите по спестовните сметки вървят все по-надолу и по-надолу. В момента средните годишни нива са около 0,25%, което прави този вид спестяване непривлекателно за клиентите.

Различно е при пенсионните фондове. Тъй като те имат малко по-различна схема на инвестиране парите на клиентите (а и след последните промени в Кодекса за социално осигуряване по-голяма свобода – повече можете да прочетете тук
), това дава възможност за по-добри годишни лихви върху парите на вложителите.

3. Данъчни облекчения!

Много малка част от хората си дават сметка, че законите у нас предвиждат не един и два начина за намаляване на дължимите данъци към държавата.

Един от тях е сключването на Доброволно пенсионно осигуряване. Това е направено с цел хората да бъдат стимулирани да спестяват пари за пенсиониране и то не в банка ( където не само, че лихвите са ниски, но дължите лихва на държавата, при теглене на депозита), а в алтернативни финансови инструменти.

Данъчните облекчения са в размер до 10% от облагаемата данъчна основа на всеки работещ.

Например ако облагаемата данъчна основа на едно лице е 1 000 лв. за месеца, той може да внесе до 100 лв. вноска в Доброволен пенсионен фонд и ще дължи данък общ доход върху намалената основа (900 лв.). Така лицето ще плати данък от 90 лв. вместо 100 лв. и същевременно ще има 100 лв. по своята лична сметка във фонда.

Ако искате да живеете достойно и след пенсиониране, сами помислете за бъдещото си утре. Сравнете условията на Доброволните пенсионни фондове тук
и направете първата крачка още днес.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *