Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Застраховката на имуществото – за или против?

Застраховката на имуществото – за или против?

Застраховката на имуществото

С имуществена застраховка Вие се грижите не само за дома, в който живеете, но и за движимото имущество в него.

Дългоочакваният от мало и голямо летен сезон вече е тук. Слънчевите лъчи повдигат настроението ни, карат ни по-често да мечтаем за плажа, морето или пътуването до непознати кътчета. Но преди да стегнем багажа за където и да било, да помислим и за своето спокойствие. Да намалим стреса с един пункт поне.

Всеизвестно е, че през последните няколко години зачестиха природните бедствия и в България. Само преди броени дни бяхме свидетели на наводнение /предизвикано отново от човешка немарливост-изпуснати води от рибарници/ и бурен вятър, придружен от градушка с големината на орех, изкоренени дървета и много почупени клони. Които унищожиха на места до над 90% от насажденията и очакваната добра реколта. Наводниха много къщи и повредиха много електроуреди, а на някои места и електропреносната мрежа.

Дори доставчици на интернет претърпяха много загуби-от повредени уреди и скъсани връзки и от множеството постъпили жалби на граждани, лишени от достъп до интернет за повече от три дни, които като компенсация, ще обезщетят с безплатно ползване на услугата за следващият месец.

Като добавим и честите случаи на експлозии на газови бутилки, пожари, мълнии. Дори има случаи на навлизане на превозно средство в къщи. Да не забравяме и кражбите чрез взлом, които също зачестяват през летния сезон, защото времето, през което ние отсъстваме от дома и сме някъде на почивка, е най-удобното време за тези, които присвояват чуждо имущество. Не са за пренебрегване и земетресенията, колкото и рядко да се случват.

Всичко това обикновенно сварва хората неподготвени и без застраховка на имуществото им. Защото всеки си мисли, че „точно на мен няма да ми се случи“. Но точно там е и основната ни грешка. Защото никой от нас от нищо не е застрахован в този живот ей така, от самосебе си.

Затова, точно за такива и подобни ситуации, са пакетите застраховки на имущество на различните застрахователни дружества.

Неведнъж ние, от Izbiram.bg, сме анализирали тази толкова пренебрегвана от средностатистическия българин, тема. Застраховка имущество е най-доброто решение, което защитава най-добре нашият дом и имущество.

В България вече има и много застрахователни дружества, а конкуренцията на пазара винаги е в помощ на нас, потребителите. Предлагат се различни пакети, с различно покритие и различни цени.

Ние от Izbiram.bg ви препоръчваме да се обърнете към експертите за най-удобен и подходящ пакет.

Прочетете още: 5 малко известни факта за имущественото застраховане, които е важно да знаете!

Сравнете цените и се възползвайте от летните предложения на застрахователните компании, за застраховка на дома. Направете го лесно и бързо тук.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *