Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какво да правите, когато имате нужда от кредитиране?

Какво да правите, когато имате нужда от кредитиране?

кредитиране

Ако човек знае как да разпредели финансите, едно кредитиране и теглене на кредит биха му помогнали много.

Много често, когато човек си помисли за думата кредитиране – или вземане на кредит, си представя няколко мига на щастие и след това заробване за дълго време. Не винаги е така.

Ако човек знае как да разпредели финансите, едно кредитиране и теглене на кредит биха му помогнали много.

За целта обаче трябва да имате ясна представа за какво ви трябват пари и за какво ще теглите кредит, както и разликата между видовете кредитиране. Ако ви трябва да си оборудвате кухнята с бяла техника, далеч не бихме ви препоръчали ипотечен кредит. При такива ситуации имате възможност да избирате между потребителски кредит, кредитна карта или бърз кредит. Изборът между тези варианти, отново зависи от вашите нужди. Ако ви трябва просто печка и ви е спешна, то тогава ви препоръчваме бърз кредит до заплата. При бързият кредит получавате отговор до няколко часа, понякога и минути. Той е за много кратко време или казано другояче до заплата (има и други видове бърз кредит). Ако наред с печката имате нужда и от хладилник, тостер, кафе машина т.н., то за вас най-изгодно би било да се спрете на потребителски кредит, където на равни месечни вноски и при ясни условия ще можете да погасите своя кредит след това.

В случай на необходимост на печка и вероятност хладилника също да се развали, то тогава ви препоръчваме кредитна карта. При нея може да закупите печката и да връщате сумата само за печката, до момента в който не ви се развали и хладилника. Тогава с кредитната карта ще имате възможността да закупите и хладилник, без да се налага да кандидатствате за кредит отново. Кредитната карта би била по-изгодна за вас, в този случай, спрямо потребителски кредит, защото ако наистина се окаже, че нямате нужда от този хладилник, вие вече ще сте изтеглили парите и ще трябва да ги върнете. Разбира се всяка банка в България предоставя услугата предсрочно погасяване, където вие имате възможност да върнете парите, без да ви се налага да плащате лихва за тях, за периода до изтичането и на последния падеж от кредита ви.

Разбира се, ако планувате нещо по-мащабно и стига да имате възможност, имате опцията Ипотечен кредит. Ипотечният кредит представлява теглене на парична сума от банкова институция, срещу което вие предоставяте обезпечение. Обезпечението би могло да бъде автомобил, апартамент, според изискването на банката и сумата на кредита, за който кандидатсване.

Без значение на кой, от вариантите сте се спрели, вие може да проверите в нашия сайт офертите за кредитиране, от банковите институции, да сферите предимствата и недостатъците при възможностите за кредитиране, а именно – кредитна карта, бърз кредит, потребителски кредит или ипотечен кредит.

Ако имате въпроси свързани с кредитите, можете да ни ги зададете във форума на сайта
, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *