5 навика на хората с добра кредитна история

навика на хората с добра кредитна история
Кредитната история е термин, който отскоро доби популярност у нас. Но тя е от изключително важно значение за одобрението на кредит, кредитна карта или овърдрафт. Гледайки към по-развитите западни финансови пазари, кредитната история ще става все по-определяща и за размера на лихвата при не само при отпускане на кредит, но и при покупка на стоки на изплащане, лизингови услуги у др. И въпреки това, множеството хора не се замислят за нейната изрядност докато не стане късно.


Двоен повод за празник: Izbiram.bg – вече на три години и вече асоцииран член на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране!

Избирам.бг АОНК
Животът на всеки от нас е низ от случки-понякога приятни, друг път-не толкова; решения–правилни или грешни. И от много емоции-придружени понякога от сълзи, друг път-от усмивки. Естествено, всеки от нас се чувства щастлив, когато емоциите са по хубав повод. И всеки от нас си пожелава да има по-често и повече хубави поводи за усмивки и емоции.

Ето че и при нас настъпи поредният хубав повод. Празнуваме своят трети рожден ден - повод за равносметка и отбелязване на много добри постижения и отлични резултати, които ни правят още по-щастливи.

„KBC Bank“ купува „Обединена българска банка“

„KBC Bank“  „Обединена българска банка“
Българската народна банка (БНБ) одобри сделката за белгийската финансова група „KBC Bank“ N.V. (KBC) да придобие пряко 99.91% от капитала на „Обединена българска банка“ АД (ОББ). В момента KBC притежава в България и друга банка – СИБАНК.

Очаква се одобренията на всички регулаторни органи да бъдат получени до средата на годината, когато сделката ще бъде юридически финализирана.


ШУМЪТ НА ПАРИТЕ – осмо поред издание на един от най-значимите икономически форуми в България

„Шумът на парите“
Лидери от различни сектори на финансите се събират за пореден път. Повече от 40 лектори, включително и петима чуждестранни, вече са потвърдили своето участие на този важен за България форум.

Форумът остава безплатен и може да се посети от всеки, който желае да знае какво се случва и какви са тенденциите във финансовия сектор.

Двудневният форум се организира от финансовия сайт Profit.bg от 2010 г. насам и неизменно посреща повече от 40 лектори от България и чужбина и повече от 1400 гости.


Внимание! 5 грешки, които не трябва да допускате при теглене на жилищен кредит!

жилищен кредит
През последната година пазарът на жилища у нас отново започна да върви устойчиво нагоре, което доведе и до по-голямо търсене на жилищните кредити, като средство за сдобиване с мечтания дом. А банките, в стремежа си да привлекат повече клиенти, предлагат все по-изгодни оферти.

Но дали ние, потребителите, сме направили необходимото, преди да пристъпим към теглене на жилищен кредит, за да не се окажем неприятно изненадани в бъдеще?


Как да плащате по-малко по кредита си

Как да плащате по-малко по кредита си
Вие сте натрупали кредити или сте преминали на по-ниско платена работа и голяма част от заплатата ви отива за месечните плащания по тях. Ситуацията е, меко казано, неприятна.

И какво да правя сега?

Има два варианта - или да започнете да печелите повече, или да намалите разходите по кредитите. В първия вариант, освен самият вие , едва ли някой друг ще може да ви помогне, но за втория вариант има кой – това е така нареченото рефинансиране.


Как да изберем идеалния депозит или спестовна сметка?

депозит или спестовна сметка
Макар, че с всеки изминал месец банките намаляват лихвите по депозити и спестовни сметки, те си остават най-предпочитаният от домакинствата начин за спестяване.

Един от постоянните въпроси, които ни задават нашите читатели е „Как да избера подходящ депозит или спестовна сметка?” . Истината е, че няма универсален отговор, но днес ще ви дадем няколко насоки.

Депозит или спестовна сметка


3 истини и 1 мит за електронното (интернет) банкиране

електронното (интернет) банкиране
Днес всички са в интернет и искат всичко да става бързо и лесно. Ето защо, независимо с какво се занимава дадена фирма, тя трябва да се съобрази с желанията на потребителите, за да може не просто да оцелее, а да върви напред.

Стремежът на банките да привлекат повече клиенти, както и да задържат вече съществуващите, създаде услугата електронно(онлайн) банкиране. Все повече хора го използват, за да извършват различни видове разплащания или просто да проследяват движението по сметката си.


Какво да правите, когато имате нужда от кредитиране?

кредитиране
Много често, когато човек си помисли за думата кредитиране - или вземане на кредит, си представя няколко мига на щастие и след това заробване за дълго време. Не винаги е така.

Ако човек знае как да разпредели финансите, едно кредитиране и теглене на кредит биха му помогнали много.


Pages