Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Ако искате да сте като тях!

Ако искате да сте като тях!

Богати пенсионери

Предлагаме на вниманието ви 3 варианта за решение, да осветим пътя ви и да помогнем със съвети и с конкретни индивидуални решения.

В продължнието ни на статията „Ако не искате да сте като тях!“, ако искате да живеете достойно и след пенсиониране, Izbiram.bg предлага на вниманието ви 3 варианта за решение на този проблем.

1. Да анализирате кой пенсионен фонд предлага най-стабилна доходност.

Забележете – не най-висока, а най-стабилна, за по-дълъг период от време. И към него да насочите вноските от допълнителнителното си задължително осигуряване за УПФ. Те се внасят по лична ваша сметка, не са в общия кюп. И докато са във фонда, който сте избрали, ви осигуряват добра доходност.

Сравнете условията на всички пенсионни фондове в България тук

2. Да си направите допълнително пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионен фонд, извън задължителното осигуряване в УПФ

Вноските ви в избраният от вас Доброволен пенсионен фонд ще се натрупват в личната ви партида и ще се инвестират от пенсионното дружество, което по този начин осигурява доходността за вашето „утре“. Този избор е и единствената индивидуална възможност за вече непричисляващите се към групата на младите, а именно – за родените преди 01.01.1960 г., да се включат в този пенсионен модел. Можете да изберете сами дали вноските ви в Доброволния пенсионен фонд да бъдат периодични (всеки месец, на 3 месеца, шестмесечни, веднъж годишно) или с еднократна по-голяма сума. Всичко това означава гъвкавост, сигурност и сравнително високата доходност, която при всички случаи надвишава инфлацията. Освен това тук имате възможност да следите средствата, натрупани по личната ви партида лично, каквато опция в НОИ нямате. Няма и да имате.

И още нещо много важно – този избор намалява и вашите данъци. Защото вноските в Допълнителен пенсионен фонд ви носят доходност, която е необлагаема. И още нещо – средствата, получени от вас при пенсионирането ви, също са необлагаеми.

Сравнете условията на Доброволните пенсионни фондове тук и направете първата крачка още днес. Ние от Izbiram.bg най-силно ви препоръчваме точно този вариант.

3. Да „заделяте бели пари за черни дни“, както обичат да казват нашите баби и дядовци.

Това не е нищо по-различно от спестявания под каквато и да е форма .

А формите вече ги знаете:

• Депозит в банка – най-известната и най-прилаганата днес. Но и най-несигурна. Тук изборът ви трябва да е особено внимателен. Защото тази форма на спестяване е най-гъвкавата, но и с най – ниската доходност. Рискът също не е за подценяване – от телефонни измамници, фалит на банката или популярната каса, примери напоследък има достатъчно. А и от лесното посягане към тях при първа изникнала трудност или непредвиден разход.

Можете да сравните лихвите и таксите на различните банки у нас бързо и лесно, като използвате нашия калкулатор тук .

• Застраховка „Живот“ – едно от най-добрите решения, защото е сигурно, безрисково и с най-добра доходност във времето – нашите експерти могат да намерят най-доброто решение, специално за вас.

• Инвестиция в недвижим/и имот/и, която „утре“ със сигурност ще ви осигури добри доходи – като наем или рента.

Ние от Izbiram.bg най-силно ви препоръчваме да помислите ДНЕС за себе си. Да решите какво искате от живота си. И да действате. Нашите експерти са на ваше разположение, за да откриете най-добрият вариант.

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секцията „Нашите съвети”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *