Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Може ли да получите бърз кредит, ако сте с лоша кредитна история?

Може ли да получите бърз кредит, ако сте с лоша кредитна история?

лоша кредитна история

Много компании, които работят главно с бързи кредити, предоставят възможност за ползване на кредити с лоша кредитна история.

Какво представлява лошата кредитна история?

Предоставянето на заем представлява предоставяне на желана от вас сума срещу подпис и някои други документи от банка или небанкова институция. Повечето банки и компаниите, които предлагат бързи кредити, предоставят заеми след като предварително проучат кандидата. Когато човекът, който е заявил желание за отпускане на кредит вече е ползвал такъв от други финансови източници, те вече имат създадена история при тях. В тази история е отразена тяхната коректност и дали редовно са издължавали дължимото. Ако клиентът си е плащал всичко в срок, той има добра кредитна история, а това е много важно условие той да получи бързо одобрение и при следващо свое заявление.


Ако искаш най-добрия финансов продукт за нуждите си ние ще анализираме финансовото ти състояние и ще ти предложим най-доброто решение, специално за теб. Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб!

Вижте още: Как да не изпадаме в просрочие по кредита си?

Кога създадената вече кредитна история се обръща срещу вас?

В случай, че не сте си плащали сумите по договора, който сте подписали или често сте забавяли плащанията си, или банката, съответно финансовата институция се е налагало да предприема по-строги мерки към вас, кредитната ви история вече се счита за лоша. Дори забавянето на една вноска по вашия кредит за повече от месец, се отразява във вашата кредитна история в ЦКР. Тази информация влияе много при оценката на кредитните компании или банките дали да ви отпуснат кредит или не.

Вижте още: 3 факта и 1 заблуда за бързите кредити!

Можете ли да разчитате, че ще получите одобрение за кредит с лоша кредитна история?

Лошата кредитна история по принцип е най-сериозната причина за фирмите, предоставящи бързи кредити и за банките да отхвърлят някой от кандидатите.
Обаче има бързи кредити онлайн за хора с лоша кредитна история понякога това не е проблем да получите своя втори шанс. Но този шанс е обикновено срещу високи лихвени проценти.

Вижте още: Как да вземем кредит, без да затъваме в дългове?

Може ли да промените своята лоша кредитна история?

Бихте могли да повишите своя кредитен рейтинг, ако след одобрение на кредит си плащате редовно и в срок. Но за да получите този нов шанс, банките или фирмите, предлагащи бързи кредити, ще изискат от вас поръчител – ваш приятел, колега или роднина или гаранция за изплащането на предоставената ви сума. Едва след коректното изплащане на кредита, вашата кредитна история ще претърпи промяна. И кредитния ви рейтинг ще стане по-добър.

Затова е най-добре да не пропускате или забавяте плащания по кредити.

Ние от Izbiram.bg препоръчваме най-напред да редуцирате и отново да ревизирате своите разходи и едва тогава да пристъпвате към заявление за кредит. Затова и неведнъж сме препоръчвали внимателен финансов план и разчети за всяко плащане в домакинството.

Вижте още: Как никога да не останете разочаровани при тегленето на бърз кредит!

Надяваме се тази информация да е била полезна за вас!
Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *