Продължете към съдържанието
Начало » Новини » ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ!

Нашето желание е да синтезираме в кратки теми видовете застраховки

Нашата мисия е да подпомагаме потребителите на финансови услуги, за да могат бързо и лесно да сравняват, анализират и избират финансови услуги, предлагани от институциите в България. За тази цел ние постоянно изследваме различните продукти на финансовите компании и се стараем да образоваме нашите потребители, за да могат те напълно да защитят своя интерес.

Затова ние от Izbiram.bg стартираме образователна програма, целяща да запознае всеки с най-важната информация относно видовете застраховки, приложението им и особеностите, които са полезни при ползването на определен вид застраховка.

Застраховането е дейност, при която възникват отношения между застрахователя и застрахования. Единият има за цел да се подсигури при непредвидени обстоятелства, а другият да поеме риска от възникването на тези непредвидени обстоятелства на определена цена.

Към днешна дата на пазара има много видове застраховки, но бихме могли да ги обобщим в две категории – Общо застраховане и Животозастраховане.

Част от застраховките имат задължителен характер, произтичащ от закон или наредба, други са доброволни.

През последните години хората все повече търсят информация и се образоват на тема застраховане, което показва повишаване на застрахователната култура на българина.

Освен сайтовете, книгите и форумите, застрахователните консултанти са тези, които модат да ни предоставят информация, относно видовете застраховки, тяхната необходимост и приложение.

Това са застрахователните брокери и застрахователните агенти. Основната разлика между тези посредници е, че брокерът има право да предлага застраховки на всички застрахователни компании, а застрахователните агенти са търговци (дистрибутори) на застрахователни продукти от името на една застрахователна компания.

При сключване на застрахователен договор (застраховка) се прилагат Общи условия на съответната застраховка. В тях са описани подробно покритията, изключенията, задълженията и отговорностите на двете страни и изполваните термини. Дори да се изчетат внимателно, винаги има различно тълкуване на някои неща или са написани по начин, объркващ неспециалистите в сферата.

Нашето желание е да синтезираме в кратки теми видовете застраховки. Кога трябва да се сключат? Защо? Какво може да ни спести една застраховка? Задължителни ли са и какво се случва, ако не ги сключим?

Ето, кои са темите, които ще ви представим:

 1. Гражданска отговорност – чия е отговорността и чия отговорност покрива застраховката?

  1. Сравнете цените по застраховка „Гражданска отговорност”.

  2. Как да действаме при ПТП докато сме на улицата?
 2. Защо да направя застраховка Автокаско на автомобила си, след като имам сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност на същия този автомобил?
  1. Какво трябва да направя при ПТП или като намеря МПС-то си с повредени детайли?
 3. Нуждата от застраховка на жилището ми или много ли са 50 лв. годишно за застраховка на дома ми?
  1. Какво да направя ако в жилището ми стане пожар, наводнение или друго застрахователно събитие?

  Сравнете условията по застраховка „Домашно имущество”.

 4. Какво представляват различните видове застраховки на Отговорности, необходими както на физическите лица, така и на всеки бизнес?
 5. Застраховката на финансови рискове – гаранция в бизнеса
 6. Спестяваме ли главоболия със застраховка при пътуване в чужбина?
 7. Карго – застраховка на товарите при транспорт и товаро-разтоварни дейности.
 8. Да ограничим кибер тормоза със застраховка „Кибер отговорност”!
 9. Застраховка на селскостопанската продукция – осигурява ли спокойствие на селскостопанските производители?
 10. Как да застраховам домашния си любимец?
 11. Електронното оборудване в офиса може да бъде застраховано. Научете как само тук!

Следете всички интересни материали в секция „Застраховане“, четете и се забавлявайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *